Huis in brand door spinnenfobie

media_xll_4849060

Spinnen zijn nou niet bepaald de favoriete dieren van veel mensen. Angst voor spinnen zal velen van ons dan ook niet vreemd zijn. Toch kan deze extreme vormen aannemen, waarbij we spreken van arachnafobie. Dat dat gevaarlijke situatie kan leiden bleek onlangs in Hutchinson, een plaats in de Amerikaanse staat Kansas. In een poging om een spin te doden stak een vrouw namelijk per ongeluk haar hele huis in brand.

Grof geschut

De 34-jarige Ginny M. Griffith ontdekte midden in de nacht een spin in haar huis, zo is te lezen op de website KXLY. Terwijl de meeste mensen dergelijke beestjes met een krant of slipper te lijf gaan, besloot Ginny voor grof geschut te kiezen. Ze stak namelijk een stapel handdoeken in brand en hoopte zo de spin aan zijn einde te laten komen. Of dat gelukt is, is uiteindelijk niet duidelijk geworden.

Het huis zelf vatte in ieder geval wel vlam, waarna de brandweer moest uitrukken. Deze wist het vuur te doven en het huis kwam er met wat rookschade ook nog redelijk goed vanaf. Voor Ginny kreeg het verhaal nog een vervelend staartje, want ze is aangeklaagd wegens brandstichting.

Arachnafobie

Dit is natuurlijk wel een extreem voorbeeld, maar arachnafobie is voor veel mensen een probleem. Het is dan ook de meest voorkomende angst voor dieren. Dat zal deels komen door het feit dat spinnen nu eenmaal ook in onze huizen leven en we er regelmatig mee geconfronteerd worden.

Wanneer men serieus last heeft van een spinnenfobie kan dit tot heftige paniekaanvallen leiden wanneer men met deze diertjes geconfronteerd wordt. Psychologische begeleiding biedt dan vaak uitkomst. Daarbij kan er voor een directe confrontatie met bijvoorbeeld een vogelspin worden gekozen, maar vaak werkt het stap voor stap laten wennen aan spinnen ook goed.

Angst voor spinnen is ook een geliefd filmonderwerp, wie herinnert zich bijvoorbeeld Arachnafobia uit 1990 nog?

Have your say